Johanna Nirkosta Vantaan yrittäjänaisten vuoden 2019 yrittäjänainen

Vantaan yrittäjänaisten hallitus on valinnut vuoden 2019 yrittäjänaiseksi Star-Rengas Oy:n toimitusjohtajan Johanna Nirkon. – Johanna on toiminnallaan vaikuttanut yrityksen menestymiseen vaikeinakin aikoina, kilpailun kiristyessä ja isojen kansainvälisten ketjujen vallatessa alaa, perusteluissa todetaan. Myös työskentelyä naisille toistaiseksi vielä kovin epätyypillisellä alalla arvostettiin valinnassa.

Johanna Nirkko omistaa yrityksen puoliksi veljensä Jussin kanssa. Kummallakin on omat vastuualueensa. Johanna on yrityksen toimitusjohtaja vastaten sen henkilöstöstä, taloudesta ja hallinnosta. Hän kertoo hoitavansa yrityksessä lähes kaiken muun paitsi ne autonrenkaat, joista ei sanojensa mukaan ymmärrä juuri mitään. Eikä hänen tarvitsekaan, sillä niistä pitää huolen yrityksen tärkein voimavara eli sen pitkäaikainen, ammattitaitoinen henkilökunta.

Star-Renkaan toimipiste sijaitsee Porttipuistossa ja yrityksen juuret juontavat yli viidenkymmenen vuoden taakse, jolloin Johannan vanhemmat perustivat ensimmäisen rengasliikkeensä. Jo lapsuus- ja nuoruusvuosinaan Johanna oli mukana liikkeen arjessa saaden tuntumaa yritystoimintaan. Hän sanookin suurin piirtein syntyneensä rengasliikkeeseen. Työura perheyrityksessä alkoi opiskelujen ohella jo 90-luvulla ja jatkuu edelleen. Vuodet ovat tuoneet lisää yrittäjäosaamista sekä kehittäneet johtamis- ja esimiestaitoja.

Business pitää kiireisenä, mutta ehtivä ja aikaansaava Johanna Nirkko hoitaa sen ohessa myös yksityisen päiväkodin toiminnanjohtajan tehtävää. Hän ylläpitää ja kehittää osaamistaan kouluttautumalla. Parhaillaan on työn alla johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Toimitusjohtaja Johanna Nirkko, Star-Rengas Oy